Recept på smarrigt hälsoknäckebröd

Häromdagen kom jag på jobbet över detta recept på ett supermumsigt knäckebröd, helt utan gluten och jäst! Grundreceptet som jag fick, baseras på majsmjöl, men jag har ersatt det med en blandning av bovetemjöl, kikärtsmjöl, havregryn och lite polenta. Det är fritt fram för att experimentera dig till din egen favoritblandning! Here it is:

2 ½ dl mjöl
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl olivolja
2 ½ dl varmt vatten
Flingsalt

~ Rör ihop allt utom salt (ev kan du ha lite salt i smeten)
~ Bred ut tunt på bakplåtspapper
~ Strö på flingsalt och grädda i mitten av ugnen i 1 timme, på 160 grader.

Luta dig tillbaks och njut!

~O~

Malin

Lämna en kommentar