Bowenterapi

Bowenmetoden är en metod som går ut på att man genom rullningar över muskler och ligament stimulerar kroppen till självkorrigering och självläkning. Det kan tyckas att man gör ganska lite, men det händer desto mer. Bowen kan vara lite svår att jämföra med andra manuella behandlingsmetoder, men jag brukar likna den vid en blandning av osteopati och akupressur, även om de skiljer sig en hel del från varandra.

En behandling går till ungefär så här: Klienten ligger på en behandlingsbänk, inbäddad i handdukar. Vid första besöket ges en grundbehandling, då en allmän balansering av kroppen sker. Jag utför speciella rullningar över olika punkter på kroppen, några i taget. Efter ett visst antal rullningar lämnas klienten ifred under några minuter, för att kroppen ska få tid att svara an på stimulansen som getts, därefter ges en ny serie rullningar över nya punkter osv.

Pauserna är viktiga inslag i behandlingen, då det är under dessa som impulserna bearbetas och korrigeringar i kroppen påbörjas.

Vid efterföljande besök läggs fler procedurer till, då man går in på mer specifika problemområden. Det finns t.ex. procedurer för knän, axlar, bäcken, hamstrings etc. Jag har haft goda resultat på bl.a. whiplash, carpaltunnelsyndrom, magbesvär, ryggont, knäproblem och stressbesvär. Välkommen att prova du med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: